Παναγία η Εσφαγμένη

Η Θαυματουργός και Χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας της Εσφαγμένης που βρίσκεται στη σεβασμία Ιερά Μονή του Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος.Ακριβές αντίγραφον αυτής (φώτο) βρίσκεται στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης, ως μόνιμο κειμήλιο αυτής, προς ευλογίαν και αγιασμόν των πιστών.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η Ιερά Πανήγυρις της Παναγίας της Εσφαγμένης

   Η Ενορία μας, αμέσως μετά την έλευση και υποδοχή της Ιεράς Εικόνας καθιέρωσε ξεχωριστή πανήγυρη προς τιμήν  της Παναγίας της Εσφαγμένης,η οποία αποτελεί πλέον την δεύτερη μεγάλη πανήγυρη της Ενορίας.
   Γι' αυτό κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, ως ανάμνηση της ελεύσεως Της, πανηγυρίζει τελώντας  Όρθρο και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ενώ μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολουθεί η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος στις οδούς πέριξ του Ιερού Ναού.
   
Τις ημέρες της πανηγύρεως, η Εικόνα της Παναγίας τίθεται  σε προσκύνημα στο μέσο του Ιερού  Ναού, προς αγιασμό και ωφέλεια των ψυχών, ενώ τελούνται επίσης το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου  και οι Ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών,  και του Παρακλητικού Κανόνα προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου